prijatno
OVA PITA OD 3 SASTOJKA JE BILA MEGA POPULARNA U JUGOSLAVIJI, A DANAS JE SE ŽENE NI NE SEĆAJU: Uz krompir IDE I OVO
Poslužite je sa pavlakom ili kajmakom
Ukoliko ste ljubitelji pita, bilo da se radi o slanim ili slatkim, u nastavku vam donosimo proveren recept koji će vas oduševiti.
Pravi se sa krompirom, a odlično se slaže i sa malo pavlake.
Brza krompirača sastojci:
pakovanje kora za pitu, 1 kg krompira, veliki luk, so, biber.
Za preliv:
300 ml vode + 50 ml ulja
Priprema:
Krompir i luk oljuštite i iseckajte na sitne kockice. Začinite ih obilno biberom i solju.
U posebnoj posudi pomešajte vodu i ulje i dodajte prstohvat soli.
Posudu premazati uljem ili mašću. Jednu koru stavite na dno posude, premažite je mešavinom ulja i vode, pa na nju zalepite drugu koru. Dodati tri kašike fila i nastaviti proces dok ne potrošite sve kore i sav fil. Poslednji sloj neka budu dve kore koje ste dobro „ugurali“.
Prelijte ostatkom mešavine vode i ulja i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 do 40 minuta.
Poslužite je sa pavlakom ili kajmakom.
Savet: Umesto obične vode možete koristiti mineralnu, koja daje posebnu gipkost i nešto drugačiju teksturu, piše zadovoljna.hr.
Prijatno!
(Espreso/Zadovoljna)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!