preukusno
PRAVE DOMAĆICE ZNAJU DA SE NAJBOLJI GRAŠAK PRAVI BEZ ZAPRŠKE: Dodajte 1 ZAČIN i nikad više nećete koristiti BRAŠNO
Recept za najukusniji grašak bez zaprške
Da li ste od onih koji grašak pripremaju na starinski način? Prvo izdinstate malo crnog i belog luka, pa zatim šargarepu i na kraju dodate grašak, pa kuvate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate.
Sada nutricionisti imaju potpuno novi predlog.
U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti.
Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet.
Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slažu beli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuvanjem u ključaloj vodi.
Takođe, izbegavate i loše posledice uprženog luka i zaprške na stomak i ceo sistem za varenje. Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.
Bonus video: ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!