kremasto i ukusno
BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA NAJKREMASTIJU TORTU, OVAJ FIL ĆE SVAKO VOLETI: Obavezna je na SLAVSKOj trpezi, topi se
Vrhunska i tako kremasta
Boem torta kraljica svecanosti, jedna od starinskih tradicionalnih najfinijih kremasti tortoa.
Potrebno je za biskvit 4 kore:
10 belanaca
100 gr sećera
100 gr čokolade u prahu, moze Neskvik
150 gr ml oraha
100 gr brašna
Krem:
500 mč mleka
100 gr sećera
10 žumanaca
2 pudinga od vanile ili toliko brašna
150 - 200 gr maslaca ili margarina
Malo ml. oraha za posipanje
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati orahe, brašno, Neskvik ili ml. čokoladu. Moze i 2-3 kašike kakaa. Sve izjednačiti i podeliti na 2 dela.
Veliki pleh od rerne obložiti pek papirom pa pola testa razvući na celi pleh i peći na 180 stepeni C 15 minuta.
Preseći na pola. Tako ispeći i drugu koru. Staviti jednu preko druge i pokriti krpom da se ne suše. U mleko staviti sećer moze i vanilin šećer.
Dodati mleka malo u 10 žumanaca pa dodati puding i sve žicom izmešati i zakuvati u mleko. Pokriti folijom i ohladiti, maslac umutiti sa 2-3 kašike sećera u prahu pa izjednačiti mikserom sa pudingom.
Izvrnutu dugačak posluzavnik naopako pa staviti prvu koricu i premazati četvrtinom krema, staviti drugu, trecu, pa četvrtu koricu i sve ih premazati odozgo pa posuti ml. orasima. Moze i glazura od cokolade. Ostaviti u fruzideru 3 sata ili preko noći. Vrhunska i tako kremasta.
Majke i snajke
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!