Šaran, Foto: Printscreen/Youtube/EssenRecipes
preukusno!
ŠARAN SA PAVLAKOM PO TRADICIONALNOM SRPSKOM RECEPTU: Dodajte ovo SIVO POVRĆE i svi će ODLEPITI koliko je UKUSNO
Rceept za ukusnog šarana u pavlaci sa pečurkama
Objavljeno:
Napravite naizgled neobičnu, ali preukusno kombinaciju! Pečeni šaran u pavlaci sa pečurkama.
POTREBNI SASTOJCI
- šaran - 2 komada, po oko 1 kg
- luk - 2 glavice
- paradajz - 4 komada
- ulje - 100 ml
- beli luk - 5 čenova
- pavlaka - 300 ml
- so - po ukusu
- biber - 20 g mleven
- estragon - 10 g
- pečurke - 200 g kuvane i sitno iseckane
NAČIN PRIPREME
- Šarana očistite, dobro operite i pustite da se ocedi.
- U posudi pomešati seckani crni luk, so po ukusu, kašiku pavlake, čen sitno iseckanog belog luka, malo mlevenog bibera i estragona i iseckane i kuvane pečurke. Dobro promešati i puniti šarana.
- Stavljati u tepsiju u koju ste stavili ulje i malo estragona, mleveni biber, zatim dve kriške paradajza stavite u ribu i preostale kriške paradajza pored ribe i na ribu.
- Pospite estragonom, mlevenim biberom, posolite po ukusu i prelijte preostalom pavlakom u koji smo dodali izgnječeni čen belog luka.
- Pecite ribu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.
Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso/Bonapeti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!