![NAŠE BAKE ZA VREME POSTA PRAVE SAMO OVAKVU PROJU: Sočna i mekana - recept sa sela](/data/images/2023/11/01/20/1457171_proja-sa-prazilukom_ls.jpg)
mA OVO JE NEŠTO NAJJAČE
NAŠE BAKE ZA VREME POSTA PRAVE SAMO OVAKVU PROJU: Sočna i mekana - recept sa sela
Naše bake za vreme posta prave proju sa prazilukom koja je sočna i mekana, koja mirisom vraća u detinjstvo
Božićni post samo što nije krenuo, a većina ljudi koja ga se pridržava više neće morati da jede samo ono na šta su navikli iz posta u post.
Doručak je najbitniji obrok, a u tom periodu ljudi najčešće jedu ukusne posne pite sa pečurkama, sa krompirom...
Ono što će vas sada zadiviti jeste posna proja sa prazilukom.
Nema joj ravne, a i ukućani će ostati bez reči čim probaju samo jedno parče.
![Praziluk](/data/images/2023/11/01/20/1457169_praziluk-u-serpi_ff.jpg?ver=1698866512)
Sledeći sastojci idu uz ovaj recept:
oko 650ml vode
500g belog kukuruznog brašna
3 kašike ulja
![Kukuruzno brašno i so](/data/images/2023/11/01/20/1457168_kukuruzno-brasno-i-so-u-ciniji_ff.jpg?ver=1698866524)
1 kašičica soli
100g praziluka
Ispred vas je sada priprema:
Praziluk sitno naseckati. Pomešati ga zatim sa kukuruznim brašnom, posoliti i dodati ulje.
![Smesa za proju sa prazilukom](/data/images/2023/11/01/20/1457172_smesa-sa-prazilukom-za-proju_ff.jpg?ver=1698866538)
Zamesiti testo vodom, masa ne treba da bude ni retka, a ni previše gusta. Masu izručiti u tepsiju i formirati oblik po želji.
Tepsiju staviti u rernu, podesiti temperaturu na 250C, pa peći dok ne porumeni.
![Smesa za proju sa prazilukom u tepsiji](/data/images/2023/11/01/20/1457170_proja-sa-prazilukom-u-tepsiji_ff.jpg?ver=1698866553)
Nakon toga proju sa prazilukom izvadite, prekrijte krpom i ostavite da se prohladi.
Bonus video:
(Espreso/Svetplus.com/moje-grne.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!