![POSNA PROJA KOJA JE GOTOVA ZA 25 MINUTA: Vazdušasta i mekana - prostiji recept nećete naći](/data/images/2023/10/25/21/1455369_posna-proja_ls.jpg)
uz ajvar pun pogodak
POSNA PROJA KOJA JE GOTOVA ZA 25 MINUTA: Vazdušasta i mekana - prostiji recept nećete naći
Posna proja od 25 minuta je vazdušasta i mekana, a prostiji recept od ovog nigde nećete naći
Božićni post nam se bliži, a svi oni koji ga se budu pridržavali moraće osim tradicionalnih posnih jela da ubace i nešto novo.
Posna pita sa pečurkama je jedna od ukusnijih koju naše domaćice prave u tim danima, a tu su i mnoga kuvana jela (posna musaka, sarma, prebranac...)
Sada je pred vama posna proja koja je sprema za 25 minuta,a osvojiće vas na prvi zalogaj i pravićete je redovno ukućanima jer je mnogo ukusnija od mrsne.
![Kukuruzno i pšenično brašno](/data/images/2023/10/25/21/1455370_psenisno-i-kukuruzno-brasno_ff.jpg?ver=1698262280)
Za recept idu ovi sastojci:
200 ml ulja
600 g kukuruznog brašna
600 ml kisele vode
![Smesa za posnu proju](/data/images/2023/10/25/21/1455371_smesa-za-posnu-proju_ff.jpg?ver=1698262292)
200 g pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
![Smesa za posnu proju u kalupu za mafine](/data/images/2023/10/25/21/1455368_posna-proja-u-kalupu-za-mafine_ff.jpg?ver=1698262306)
Priprema:
U posudi pomešajte prosejano kukuruzno i pšenično brašno, so, prašak za pecivo, kiselu vodu i ulje. Po želji u smesu možete dodati ajvar, spanać, praziluk ili tikvice. Mutite dok ne dobijete ujednačenu strukturu, pa testo izlijte u kalup za mafine. Punite do 3/4 svako udubljenje, pa pecite posnu proju na 180°C oko 20 minuta. Kada se malo ohlade, izvadite iz kalupa.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!