recept
NAPUNITE TESTO NADEVOM OD SPANAĆA I SIRA I ISPECITE GA U TIGANJU: Imaćete MEKANE LEPINJE gotove za tili čas
Lepinje punjene spanaćem i feta sirom peku se u tiganju i božanstvenog su ukusa. Odlične su za bilo koje doba dana, a možete ih poneti i na posao
Od lepinja u tiganju možete dobiti kompletan obrok ako im dodate nadev od spanaća i feta sira. Recept je fantastičan, a lepinje se peku bez kapi ulja. Spanać se kombinuje sa prodinstanim lukom i izdrobljenim feta sirom. Testo za lepinje se brzo mesi, nema dugog čekanja da naraste, pa vam nije potrebno ni previše vremena za ovaj recept.
Sastojci:
Za testo:
375 g brašna
1 kašičica soli
180 ml mleka
80 ml vode
Za nadev:
malo ulja
1 crni luk
400 g spanaća
300 g feta sira
so po ukusu
biber po ukusu
Recept za lepinje punjene spanaćem i sirom:
U posudu ubacite brašno i so, pa pomešajte. Dodajte mleko i vodu, pa zamesite testo. Premesite testo na radnoj površini posutoj brašnom oko 4-5 minuta, dok ne postane glatko. Ostavite u posudi testo, malo pospite brašnom, pa prekrijte posudu kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji dok pravite nadev. U šerpu dodajte ulje, iseckan crni luk, pa prodinstajte.
Ubacite spanać, pa mešajte i kuvajte dok se spanać fino ne sjedini sa lukom. Procedite višak tečnosti, pa iseckajte smesu sa spanaćem. Dodajte izdrobljen feta sir, pa dobro promešajte. Testo malo premesite, pa podelite na 6 jednakih delova. Oblikujte svaki deo u lopticu, spljoštite rukama, pa oklagijom razvucite u veći krug.
U svaku razvučenu lopticu ubacite po 2-3 kašike nadeva na jednoj strani, pa preklopite drugu ivicu. Zagrejte veći tiganj na srednju temperaturu, pa pecite lepinje sa obe strane dok ne poprime zlatno-braon boju. Predlažemo i lepinje sa mocarelom i belim lukom.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!