NAJBOLJI RECEPT ZA STARINSKU PILEĆU BELU ČORBU: Oboriće vas s nogu, PUCA od zdravlja
Čorbica, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

PROBAJTE I VI

NAJBOLJI RECEPT ZA STARINSKU PILEĆU BELU ČORBU: Oboriće vas s nogu, PUCA od zdravlja

Recept za veliku količinu domaće pileće bele krem čorbe

Objavljeno:

Kuvanje "na količinu" je odličan način da se pripremite za radnu nedelju ako ste neko ko radi a u isto vreme je zadužen i za pripremu ručka ili vam je jednostavno lakše da napravite ručak za celu nedelju pa ne morate da razmišljate o tome.

Jedan od onih recepata koji su bolji što se više podgrejavaju - Klasična pileća čorba, bela. Ovo je mera za lonac od 5 litara pa vi samo povećavajte kako vam je zgodno. Idealna merka za sve mrsne slave. Po ukusu naravno možete dodati još neki začin.

Pileća krem čorba s testeninom
foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Sastojci:

  • sveža piletina kilogram
  • šargarepa 300 gr
  • krompir 300 gr
  • grašak 300 gr
  • celer koren 300 gr
  • peršun koren 200 gr
  • paškanat koren 200 gr
  • so1 kašika
  • biber2 kašičice
  • bosiljak suvipola kašičice
  • majčina dušicapola kašičice
  • žumanca 2
  • mlečna neutralna pavlaka za kuvanje 250 ml
  • crni luk 1 glavica
  • pirinač 50 gr

Priprema:

Piletina oko jednog kilograma je pola pileta. U čorbu ide i batak i krilca i belo.

Kafanska pileća čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Bukvalno pola celog pileta. Stavite pile u lonac dodajte so i nalijte 3 litra vode. Poklopite lonac i od momenta kada provri kuvajte 25 minuta. Izvadite pile i svo meso odvojite od kostiju i iseckajte sitnije. Vratite u lonac. Svo povrće sitno saseckajte osim crnog luka.

Kafanska pileća čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Mere koje sam dala su za seckano povrće već očišćeno. Dodajte u lonac. Stavite po ukusu suvi bosiljak i majčinu dušicu. Crni luk očišćenu glavicu sa obe strane pecnite na ringli. Jedno dva do tri minuta. Tako celu glavicu ubaciti. Nalijte vodu da bude dva do tri prsta od vrha puno. Kuvajte poklopljeno na srednjoj vatri 15 minuta.

Kafanska pileća čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Uzmite od te supe 500 ml u neki sud i ostavite da se prohladi da bude mlako. Za to vreme neka se još kuva povrće jedno 10 minuta. Dok ne bude skuvano, probajte šargarepu ili grašak najbolje. Umutite žumanca, dodajte pavlaku, sve sjedinite, dodajte biber i izručite u onih 500 ml supe. Sklonite sa ringle čorbu i polako uz mešanje sipajte belu zapršku od pavlake. Smanjite vatru na tihu i stavite čorbu. Ne sme da provri jer će da se stvore dronjci samo da prostruji. Kada prostruji uz mešanje kuvajte 10 minuta. Ovo je količina za 15- tak osoba a ja sam iskreno dobila mere za 50 osoba pa sam računala koliko treba za manji lonac.

Kafanska pileća čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Prijatno!

01:08

DOK JE GUSAKA BIĆE I SUPA OD NJIH! Jeremćka ŽESTOKO raspalila po Ani Ćurčić: Volim je, ali JEDNU STVAR ne mogu da joj oprostim!

(Espreso/recepti.zena.blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.