recept
KUVAR KOM SVE SRPKINJE ZAVIDE OTKRIO KAKO SE PRAVILNO SPREMA RIBA ZA SLAVU: Dodajete PREVIŠE1 sastojak kad pohujete
Čuveni kuvar otkrio kako se pravilno pohuje riba za slavu
Kako se približavaju posne slave, ali i Božićni post, otkrivamo vam kako da pripremite najukusniju ribu
Profesionalni kuvar Džon je na svom YT kanalu otkrio 5 zanimljivih načina na koje možete da spremite ribu. Video je videlo preko 6 miliona ljudi, a mi smo za vas izdvojili recept na koji Srbi najčešće pripremaju ribu, a to je pohovana ili panirana.
On je otkrio da je nabolje da ribu marinirate par minuta u belom vinu, a umesto prezli koristite sitno iseckan hleb, jer će tako imati hrskavu i zlatnu koricu.
Sastojci:
- hleb
- 450 g bele ribe (može list, pangazijus…)
- 60 ml belog vina
- jaja
- brašno
Priprema:
Hlebu uklonite koricu, pa ga isecite na baš sitne kockice. Ribu isecite na krupne komade, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Stavite u posudu i prelijte belim vinom, pa dobro sjedinite rukama. Uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, a zatim i u sitno seckani hleb. Pržite u dobro zagrejanom ulju.
Bonus video: Recept za knedle
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!