PAPRIKE PUNJENE RIBANCEM BOLJE SU OD KLASIČNE ZIMNICE: Donosimo vam proveren recept, BEZ KONZERVANSA
Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

UKUSNO!

PAPRIKE PUNJENE RIBANCEM BOLJE SU OD KLASIČNE ZIMNICE: Donosimo vam proveren recept, BEZ KONZERVANSA

Skinuti prvi sloj liski sa kupusa, obrezati korenje i oprati ga, pa izrendati u veću tepsiju

Objavljeno:

Ukoliko volite kiseli kupus i rado ga spremate za zimnicu svake godine, isprobajte i paprike punjene ribanim kupusom - sigurno će vam se dopasti:

Sastojci:

3-4 kg kupusa

5-6 kg žutih paprika

5 l vode

150 g soli.

Priprema: Skinuti prvi sloj liski sa kupusa, obrezati korenje i oprati ga, pa izrendati u veću tepsiju. Paprike očistiti od peteljki i semenki, oprati ih pa ih poređati na tanjir obložen pamučnom krpom da se lepo osuše. Kupus prebaciti u vanglu, pa postepeno soliti sa dve supene kašike soli i rukama mešati da so dođe svuda. Ostaviti da stoji oko sat vremena.

Suve paprike iznutra pomalo posoliti, poređati u tepsiju i staviti da i one stoje oko sat vremena.

U 5 l vode rastvoriti 150 g soli i mešati dok se so potpuno ne istopi. Paprike do vrha puniti kupusom i ređati u plastičnu posudu. Ako vam je ostalo malo kupusa, poređajte ga preko i između paprika. Zatim preliti slanom vodom, koju ste prethodno promešali.

Odozgo poklopiti tanjirom, pritisnuti i ostaviti da stoji 15 dana. Nakon toga zimnica je spremna za konzumiranje.

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/Kurir stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.