UKUSNO!
PAPRIKE PUNJENE RIBANCEM BOLJE SU OD KLASIČNE ZIMNICE: Donosimo vam proveren recept, BEZ KONZERVANSA
Skinuti prvi sloj liski sa kupusa, obrezati korenje i oprati ga, pa izrendati u veću tepsiju
Ukoliko volite kiseli kupus i rado ga spremate za zimnicu svake godine, isprobajte i paprike punjene ribanim kupusom - sigurno će vam se dopasti:
Sastojci:
3-4 kg kupusa
5-6 kg žutih paprika
5 l vode
150 g soli.
Priprema: Skinuti prvi sloj liski sa kupusa, obrezati korenje i oprati ga, pa izrendati u veću tepsiju. Paprike očistiti od peteljki i semenki, oprati ih pa ih poređati na tanjir obložen pamučnom krpom da se lepo osuše. Kupus prebaciti u vanglu, pa postepeno soliti sa dve supene kašike soli i rukama mešati da so dođe svuda. Ostaviti da stoji oko sat vremena.
Suve paprike iznutra pomalo posoliti, poređati u tepsiju i staviti da i one stoje oko sat vremena.
U 5 l vode rastvoriti 150 g soli i mešati dok se so potpuno ne istopi. Paprike do vrha puniti kupusom i ređati u plastičnu posudu. Ako vam je ostalo malo kupusa, poređajte ga preko i između paprika. Zatim preliti slanom vodom, koju ste prethodno promešali.
Odozgo poklopiti tanjirom, pritisnuti i ostaviti da stoji 15 dana. Nakon toga zimnica je spremna za konzumiranje.
(Espreso/Kurir stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!