U JUGOSLAVIJI SE POPARA PRAVILA SAMO SA 3 VRSTE SIRA: Doručak starih domaćica - ovakva se danas ne sprema
Popara sa tri vrste sira, Foto: Printscreen/Youtube/ Mirjana

kida koliko je dobra

U JUGOSLAVIJI SE POPARA PRAVILA SAMO SA 3 VRSTE SIRA: Doručak starih domaćica - ovakva se danas ne sprema

U Jugoslaviji se popara pravila sa tri vrste sira, a takav doručak su pravile samo stare domaćice, danas je niko tako ne sprema

Objavljeno:

Na Jugoslovenskim jelima smo svi odrasli, a najviše kada je u pitanju doručak.

Naše majke i bake nam redovno spremaju ukusne specijalitete iz tog doba, kao šta su najukusniji kačakmak, prženice...

Ali u to doba se popara spremala drugačije i bila je mnogo ukusnija nego danas, jer se pravi od tri vrste sira.

Doručak kakav samo možete da poželite.

Hleb
Hlebfoto: Printscreen/Youtube/ Mirjana

Ovo su sastojci za sjajan recept:

so - 1/2 kašičice

hleb - 3 kriške

ulje - 1 kašičica, ili maslac ili mast

istopljeni sir - 1 komad

Isečen hleb na kockice
Isečen hleb na kockicefoto: Printscreen/Youtube/ Mirjana

voda - 100 ml

kačkavalj - 1 parče (kao trouglić), ili tvrdi sir

mleko - 100 ml

sir - 1 parče (kao trouglić), ovčiji ili kravlji

Sir i mast u šerpi
Sir i mast u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Mirjana

Priprema:

Hleb iskidati na komade, staviti u šerpu i dodati mleko i vodu (može samo voda ili samo mleko - ukupno 1 čaša tečnosti). Dodati so i ulje ili maslac i promešati.

Nakon nekog vremena, dodati kačkavalj, isečen na male kockice i promešati.

Popara sa tri vrste sira u šerpi
Popara sa tri vrste sira u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Mirjana

Na kraju dodati topljeni sir i promešati. Mešajte još minut-dva da se sir otopi.

Naša popara sa 3 vrste sira je gotova.

Prijatno i uživajte u ovom jelu iz Jugoslavije.

Bonus video:

03:34

Gologlavka - Zaboravljena jela Srbije

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.