kida koliko je dobra
U JUGOSLAVIJI SE POPARA PRAVILA SAMO SA 3 VRSTE SIRA: Doručak starih domaćica - ovakva se danas ne sprema
U Jugoslaviji se popara pravila sa tri vrste sira, a takav doručak su pravile samo stare domaćice, danas je niko tako ne sprema
Na Jugoslovenskim jelima smo svi odrasli, a najviše kada je u pitanju doručak.
Naše majke i bake nam redovno spremaju ukusne specijalitete iz tog doba, kao šta su najukusniji kačakmak, prženice...
Ali u to doba se popara spremala drugačije i bila je mnogo ukusnija nego danas, jer se pravi od tri vrste sira.
Doručak kakav samo možete da poželite.
Ovo su sastojci za sjajan recept:
so - 1/2 kašičice
hleb - 3 kriške
ulje - 1 kašičica, ili maslac ili mast
istopljeni sir - 1 komad
voda - 100 ml
kačkavalj - 1 parče (kao trouglić), ili tvrdi sir
mleko - 100 ml
sir - 1 parče (kao trouglić), ovčiji ili kravlji
Priprema:
Hleb iskidati na komade, staviti u šerpu i dodati mleko i vodu (može samo voda ili samo mleko - ukupno 1 čaša tečnosti). Dodati so i ulje ili maslac i promešati.
Nakon nekog vremena, dodati kačkavalj, isečen na male kockice i promešati.
Na kraju dodati topljeni sir i promešati. Mešajte još minut-dva da se sir otopi.
Naša popara sa 3 vrste sira je gotova.
Prijatno i uživajte u ovom jelu iz Jugoslavije.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!