BUGARKE PRAVE NAJKREMASTIJU TORTU: Keks, orah i čokolada - recept star decenijama
Torta sa keksom, orasima i čokoladom, Foto: Printscreen/Youtube/ Verina mala kuhinja

ukus kida

BUGARKE PRAVE NAJKREMASTIJU TORTU: Keks, orah i čokolada - recept star decenijama

Bugarke prave najkremastiju tortu od keksa, oraha i čokolade po receptu za koji žene u Srbiji nisu čule

Objavljeno:

Da bi vam trpeza bila bogata za slavu, važno je da gosti budu zadovoljni izborom hrane na stolu.

U našoj zemlji žene oko toga dosta vode računa i znaju da naprave svako jelo na izvrstan način.

Od najbolje mimoza salate, ruske, pita, pa sve do supe, sarme...

Nešto novo je sada pred vama, a to je torta sa keksom, orasima i čokoladom kakvu najlepše prave Bugarke.

Sastojci za tortu
Sastojci za tortufoto: Printscreen/Youtube/ Verina mala kuhinja

Recept ukusom obara sa nogu, a ovo su potrebni sastojci:

orasi - 100 g, za posipanje

keks - 500 g

bela čokolada - 100 g

orasi - 150 g

tečna pavlaka - 100 ml

Fil za tortu
Fil za tortufoto: Printscreen/Youtube/ Verina mala kuhinja

kakao - 60 g

čokolada - 100 g

sveže mleko - 250 m

vanilin šećer - 1 kesica

kravlji maslac - 150 g

šećer - 100 g, kristal

Ispred vas je sada način pripreme:

Čokolada i orah u filu
Čokolada i orah u filufoto: Printscreen/Youtube/ Verina mala kuhinja

U posudu stavite keks, izmrvljen sitno, a orahe sitno iseckajte.

U metalnu posudu stavite sveže mleko, šećer, vanilin šećer i kakao.

Lepo promešajte i čim počne da vri stavite kravlji maslac i čokoladu, izlomljenu na kockice.

Mešajte energično dok se poptuno ne rastope kravlji maslac i čokolada.

Ostavite sa strane oko 10-15 minuta da se smesa ohladi, nakon toga sipajte na keks i orahe.

Filovanje torte
Filovanje tortefoto: Printscreen/Youtube/ Verina mala kuhinja

Sve lepo promešajte. Smesu za čokoladnu keks tortu možete sipati u kalup za tortu ili pravogaoni pleh za kolač.

Rasporedite ravnomerno smesu, pritisnite i poravnajte. Stavite u frižider na bar 3 sata da se stegne.

U posudu na pari stavite izlomljenu belu čokoladu i pavlaku da se dobije homogena smesa.

Dobijeni ganaš ostavite da se ohladi 5 minuta i sipajte preko torte sa orasima.

Posipte iseckanim orasima i ponovo stavite u frižider na 1 sat ovu raskošnu tortu sa orasima i čokoladom.

Bonus video:

07:33

Lenja pita - Zaboravljena jela Srbije

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.