recept
UKUS TURŠIJE KAKVU DO SADA NISTE JELI: Slatko-kisela nota će vas ODMAH KUPITI, brzo zapišite recept
Dodati presolcu malo/izmedju dva prsta/ vinobrana i konzervansa
Ovakvu zimnicu je retko koja domaćica u Srbiji sprema, a veoma je ukusna. Neobičan recept za ukusnu salatu koja će vas oduševiti.
Sastojci
ZA TRI TEGLE
Zrna belog groždja, koliko može da stane u tri tegle
po 10 ljutih papričica za svaku teglu
PRESOLAC
200gr alkoholnog sirća
600gr vode
1. kašika soli
2. kašike šećera
par listova lorbera
malo crnog bibera u zrnu
prstohvat konzervansa
prstohvat vinobrana
Dodaj na popis za kupnju
Priprema
Sve sastojke za presolac, sem vinobrana i konzervansa, staviti da proključaju i ohladiti.
Dodati presolcu malo/izmedju dva prsta/ vinobrana i konzervansa.
Zrna belog groždja očistiti od peteljkica, dobro oprati i ocediti od vode u kojoj su prana.
Ljutim papričicama odstraniti pažljivo peteljke, a da se ne oštete. Najlepše su male, okrugle i crvene, a vi stavite koje imate.
U čiste tegle složiti groždje i ljute papričice, pa naliti unapred spremljenim presolcem.
Zatvoriti poklopcem i spremiti sa ostalom zimnicom.
Majke i snajke
(Espreso/Coolinarika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!