PARADAJZ PAPRIKA U TEGLI: Najukusnija zimnica - stari domaćini je prave na seljački način
Paradajz paprika u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

ukus je bombastičan

PARADAJZ PAPRIKA U TEGLI: Najukusnija zimnica - stari domaćini je prave na seljački način

Paradajz paprika u tegli je najukusnija zimnica i stari domaćini je prave na seljački način

Objavljeno: 10:35h

Stari domaćini znaju da pred zimu treba napraviti kvalitetnu zimnicu.

Pored nezaobilaznog srpskog ajvara, ljutenice, kupusa ribanca... obavezno ide i paradajz paprika.

Najukusnija zimnica koja je toliko kiselkasta da tegle nestaju brzinom svetlosti.

Paradajz paprike u činiji
Paradajz paprike u činijifoto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

Sastojci za ovaj recept su:

1 konzervans

250 gr. šećera

6 kg. paradajz paprike

Paradajz paprike u šerpi
Paradajz paprike u šerpifoto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

120 gr. soli

peršunov list

1 beli luk

zrno bibera

Ovako ide priprema:

Vodu, sirće, šećer, konzervans i so staviti da provri, zatim dodavati papriku unutra da se bari.

Obarena paradajz paprika
Obarena paradajz paprikafoto: Printscreen/Youtube/Mama Buba

Papriku pre toga treba izbockati iglicom da tečnpst uđe u papriku za vreme barenja, bariti da samo malo omekša i vaditi je napolje i onda stavljati sledeću.

Papriku stavljati u poklopljenu posudu, i kad se ohladi ređati je u tegle posipati sa iseckanim belim lukom, peršunovim listom i biberom zaliti je sa tečnošću u kojoj se barila.

Bonus video:

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso/Coolinarika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.