korisno
GORDON REMZI OTKRIO SASTOJAK KOJI OBAVEZNO STAVLJA U PALAČINKE: Srbi ga NIKAD NE KORISTE, a samo tako budu MEKANE
Sastojke za palačinke uvek imamo u kući, ipak se one prave od osnovnih potrepština, ali uprkos tome ponekad omanemo sa pripremom
Verujemo da je malo onih koji mogu da kažu da ne vole palačinke! Ova jednostavna, jeftina, brza poslastica pruža brojne mogućnosti za filovanje, može da se jede i u slanoj i u slatkoj varijanti, i svi znamo da ima moć da okupi porodicu ili društvo za trpezom.
Sastojke za palačinke uvek imamo u kući, ipak se one prave od osnovnih potrepština, ali uprkos tome ponekad omanemo sa pripremom.
Ako vam palačinke ispadnu žilave ili nedovoljno mekane i sočne i nikada niste sigurni u pravi odnos sastojaka, možda će vam koristiti recept za ovaj dezert čuvenog britanskog kuvara Gordona Remzija.
Potrebni sastojci:
120 grama brašna
¼ kašičice soli
ravna kašičica šećera
2 jaja
300 ml mleka
kašika istopljenog putera
Priprema:
U velikoj posudi umutite jaja, pa dodajte brašno i sve dobro pomešajte. Postepeno dodajte mleko, te šećer i so. Smesa treba da bude dobro umućena.
Na srednje jakoj vatri zagrejte tiganj koji ste prethodno premazali istopljenim puterom, a potom kutlačom ravnomerno razlijte palačinku po njemu.
Pecite kratko, pa pažljivo okrenite na drugu stranu.
Majke i snajke
(Espreso/Blic Žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!