GORDON REMZI OTKRIO SASTOJAK KOJI OBAVEZNO STAVLJA U PALAČINKE: Srbi ga NIKAD NE KORISTE, a samo tako budu MEKANE
Palačinke, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES

korisno

GORDON REMZI OTKRIO SASTOJAK KOJI OBAVEZNO STAVLJA U PALAČINKE: Srbi ga NIKAD NE KORISTE, a samo tako budu MEKANE

Sastojke za palačinke uvek imamo u kući, ipak se one prave od osnovnih potrepština, ali uprkos tome ponekad omanemo sa pripremom

Objavljeno:

Verujemo da je malo onih koji mogu da kažu da ne vole palačinke! Ova jednostavna, jeftina, brza poslastica pruža brojne mogućnosti za filovanje, može da se jede i u slanoj i u slatkoj varijanti, i svi znamo da ima moć da okupi porodicu ili društvo za trpezom.

Sastojke za palačinke uvek imamo u kući, ipak se one prave od osnovnih potrepština, ali uprkos tome ponekad omanemo sa pripremom.

Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/Najbolji domaci recepti

Ako vam palačinke ispadnu žilave ili nedovoljno mekane i sočne i nikada niste sigurni u pravi odnos sastojaka, možda će vam koristiti recept za ovaj dezert čuvenog britanskog kuvara Gordona Remzija.

Potrebni sastojci:

120 grama brašna

¼ kašičice soli

ravna kašičica šećera

2 jaja

300 ml mleka

kašika istopljenog putera

Palačinke
foto: Privatna arhiva

Priprema:

U velikoj posudi umutite jaja, pa dodajte brašno i sve dobro pomešajte. Postepeno dodajte mleko, te šećer i so. Smesa treba da bude dobro umućena.

Na srednje jakoj vatri zagrejte tiganj koji ste prethodno premazali istopljenim puterom, a potom kutlačom ravnomerno razlijte palačinku po njemu.

Pecite kratko, pa pažljivo okrenite na drugu stranu.

Majke i snajke

48:00

MAJKE-I-SNAJKE-SE05-EP06

(Espreso/Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.