RECEPT
SRPSKE DOMAĆICE SU OVAKVE PUNJENE PAPRIKE ZABORAVILE, A NAŠI STARI SU IH TAMANILI: Umesto mesa ide OVA DVA SASTOJKA
Sezona je kiselog kupusa i predlažemo vam da ga pomešate sa krompirom i tako napravite savršenu smesu za punjene paprike
Punjene paprike su jelo na kašiku koje Srbi obožavaju, a najčešće se pune mlevenim mesom i pirinčem. Postoji i ona verzija paprika punjenih sirom, ali mi vam danas donosimo fantastičan recept koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj.
U pitanju su paprike punjene krompirom i rendanim kupusom, a njihova priprema je laka i uspevaju svima.
Sastojci:
500 g krompira
500 g kiselog kupusa
1 crni luk
2 čena belog luka
2 kašičice mlevene crvene paprike
8 paprika
Priprema:
Krompir izrendajte, pa ga dobro ocedite. Posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Zatim dodajte sitno seckani crni i mleveni beli luk. Dobro sjedinite, a onda dodajte i rendani kupus.
Opet lepo promešajte. Paprikama skinite peteljku i očistite od semenki, a onda ih napunite dobijenom smesom. Poređajte paprike u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!