prijatno
SAMO ISKUSNE DOMAĆICE ZNAJU KOJI ALKOHOL SE SIPA U KISELI KUPUS KADA SE PRAVI PODVARAK: Recept ZLATA vredan
Recept za podvarak sa belim vinom
Može se reći da je podvarak omiljeno zimsko jelo, i tada se i najčešće sprema. Iskusne domaćice znaju da mu ovaj alkohol daje poseban šmek!
Sastojci:
- 1 kg kupusa ribanca
- 3 crna luka
- malo kima
- 50 ml belog vina
- 2 lovorova lista
- 1 kašičice slatke paprike
- biber u zrnu
- malo pirinča
- 3-4 bataka
Priprema: Crni luk sitno iseckajte, pa propržite u zagrejanom tiganju na malo ulja. Zatim dodajte kupus ribanac, promešajte, pa pospite slatku papriku, lovorov list, kim i biber u zrnu. Opet promešajte. Na kraju sipajte vino i ostavite da se dinsta. Povremeno sipajte vodu, kada vidite da fali. Kada se proprži dodajte pirinač, šaku do dve, pa pecite u rerni na 200°C da dobije lepu boju. Batake kratko propržite na malo ulja, a onda stavite preko podvarka i pecite zajedno.
Bonus video: Recept za knedle
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!