![OVAJ NEPRŽENI AJVAR OD ZELENOG PARADAJZA JE BOLJI OD SVAKE DRUGE ZIMNICE: Ukus je čista DESETKA, poludeće za njim](/data/images/2023/09/20/18/1436343_zeleni-paradajz-za-zimnicu-u-tegli_ls.jpg)
paŽnja
OVAJ NEPRŽENI AJVAR OD ZELENOG PARADAJZA JE BOLJI OD SVAKE DRUGE ZIMNICE: Ukus je čista DESETKA, poludeće za njim
Tegle puniti dobijenom smesom, pritom dobro pritiskajući da izađe sav vazduh, jer će se u protivnom paradajz kvariti.
Sastojci
2 kg mesnatijeg zelenog paradajza
200 g rendanog rena
200 g senfa (može i ljutog ko voli)
2 dl ulja
3-4 kašike soli
Priprema
![Ajvar](/data/images/2023/09/25/22/1438855_ajvar-u-tegli_ff.jpg?ver=1696842804)
1.
Paradajz oprati i iseći na komade
2.
Tako isečen paradajz samleti na mašini za meso i prebaciti u veću cediljku.
3.
Ostaviti preko noći (pokriveno npr. folijom) da se cedi.
4.
Sutra dan mu dodati rendaniren, senf, so i ulje, pa sve to dobro izmešati.
5.
Ren možete pre toga kratko zalediti pa ga tako zaleđenog izrendati. Lakše se renda i ne nema suza.
6.
Tegle puniti dobijenom smesom, pritom dobro pritiskajući da izađe sav vazduh, jer će se u protivnom paradajz kvariti.
7.
Tegle zatvoriti i odložiti sa drugom timnicom.
(Espreso/coolinarika.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!