UDOVICA MARINKA ROKVIĆA PODELILA TRI RECEPTA KOJE OBOŽAVA DA SPREMA: Cela porodica ih voli, a prave se BRZO I LAKO
Slavica Rokvić, Foto: Instagram printscreen/rokvic.slavica

zapišite sve recdepte

UDOVICA MARINKA ROKVIĆA PODELILA TRI RECEPTA KOJE OBOŽAVA DA SPREMA: Cela porodica ih voli, a prave se BRZO I LAKO

Predstavljamo vam proverene recepte supruge Marinka Rokvića koji su privukli najviše pažnje na društvenim mrežama

Objavljeno:

Slavica Rokvić, supruga legendarnog i prerano preminulog pevača Marinka Rokvića, odnosno majka pevača Marka i Nikole Rokvića, aktivna je na društvenoj mreži Instagram, gde mnogi s pažnjom prate njene objave.

Udovica jednog od omiljenih pevača deli s pratiocima kako izgleda njena svakodnevica, kako uživa s unucima, kao i savete za negu lica i tela i kulinarske trikove.

Njeni pratioci posebno uživaju u njenim receptima, proverenim i oprobanim instrukcijama koje za rezultat imaju božanstvena jela, kako slana, tako i slatka!

Danas vam predstavljamo tri posebno zapažena recepta, za ručak od povrća, čokoladni dezert i zdravu domaću paštetu.

Šaren, lagan & zdrav ručak

Sastojci:

800 g patlidžana (možete ga zameniti tikvicama)

350 g paradajza u konzervi

3 dcl soka od paradajza ili 3 sveža

3 čena belog luka

20 listića bosiljka

100 g rendane mocarele

60 g svežeg sira – ovoga puta sam stavila mladi kozji sir

40 g rendanog parmezana

Maslinovo ulje, so

Priprema

Patlidžan iseći na uzdužne ploške, premazati ga maslinovim uljem sa obe strane, ne soliti i u rernu na 180 stepeni 20 minuta. Za to vreme izmešati sve vrste paradajza, prokuvati, posoliti po ukusu, malo mas. ulja, iscepkati 10 listića bosiljka, sitno iseckati dva čena belog luka i pustiti da se ukuva nekih 20 minuta. Sveži sir iseckati na kockice i pomešati sa rendanom mocarelom. Rendani parmezan izmešati sa sitno seckanim čenom belog luka i deset listića bosiljka.

Na dno vatrostalne činije staviti malo sosa od paradajza, pa red pečenog patlidžana, zatim opet sos pa rendanu mocarelu i sir na kockice pa smesu sa parmezanom. I tako dva reda. Na treći red patlidžana staviti završni sloj sosa od paradajza i posuti mešavinom parmezana, bosiljka i belog luka. Pravac rerna na 180 stepeni nekih 35 minuta. Kada je gotovo izvaditi i ostaviti dvadesetak minuta da se prohladi i lepo stegne. Uživajte!

Čokoladna pita

– Neka recept proputuje ovom platformom i obraduje sve ljubitelje čokolade, radosti i ljubavi među ljudima bez obzira na razlike. Radujmo se! – napisala je Slavica jednom prilikom.

Sastojci i priprema

Za testo:

300 g putera

400 g brašna

2 žumanceta

8 kašika vode

Umesimo testo, podelimo u dve lopte i stavimo na pola sata u frižider.

Za fil:

10 žumanaca mutimo sa 360 g šećera, dodamo 200 g mlevenih oraha, 6 štangli rastopljene čokolade i sneg od 10 jaja. Sve to sjedinimo varjačom, ne mikserom.

Razvučemo donju koru u sredinu, fil, pa gornja kora. Čačkalicom izbockamo gornju koru da ne popuca prilikom pečenja. Prekrijemo folijom i pečemo na temperaturi od 200 stepeni 45 minuta. A poslednjih deset minuta skinuti foliju sa pite.

Domaća pašteta Slavice Rokvić

Sastojci:

ćureći ili pileći file

senf

celerova so

malo kuvanog domaćeg paradajza

sitno seckan peršun

Priprema

Belo meso skuvati u supi ili posebno. Staviti ga u multipraktik sa ostalim sastojcima. Blendirati.

– Lagano, ukusno, ne opterećuje digestivni trakt, a daje snagu na poseban način – napisala je Slavica Rokvić.

Majke i snajke

48:09

MAJKE-I-SNAJKE-SE05-EP04

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.