savet
STAVITE OVU TEČNOST U KISELE KRASTAVČIĆE I STAJAĆE DO SLEDEĆE SEZONE BEZ VINOBRANA: Nećete se TROVATI, a i ŠTEDITE
Kiseli krastavčići sa sirćetom, recept koji morate da imate
Kiseli krastavčići se podrazumevaju kada se pravi zimnica. Kada jednom isprovate ovaj recept nećete se više vraćati na stari!
Sastojci:
- 1 kg krastavaca
- 400 ml vode
- 400 ml sirćeta
- 3 kašike soli
- 2 kašike šećera
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice semena komorača
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 1 crvena paprika
Priprema: Dobro operite krastavce, pa u šerpu sipajte vodu, sirće, so i šećer. Kada tečnost proključa ostavite da se ohladi. U sterilisane tegle dodajte seckani beli luk, seme komrača, biber u zrnu i seckanu papriku. Dodajte i krastvace i prelijte ohlađenom tečnošću. Zatvorite tegle i ostavite na hladnom i tamnom mestu minimum nedelju dana, a nakon toga možete da ih jedete.
Bonus video: Evo kako da vam zimnica traje i do tri godine
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!