prijatno
BAKA JELENA DALA RECEPT ZA DANSKO PECIVO: Kada vidite kakav ŠMEK mu daje 1 ZAMRZNUTI sastojak, stavljaćete ga u SVE
Recept za čuveno dansko pecivo
Npravite najukusniji doručak kome niko neće moći da odoli! Recept koji odmah morate zapisati!
Potrebno je
- 15 gr kvasca
- 1 kasicica secera
- 250 ml mleka
- 1 kasika kisele pavlake
- 1 jaje
- 550 gr brasna
- 2 kasike maslinovog ulja
- 50 gr smrznutog maslaca ili margarina
- 150 gr sira
- 1 zumance
- po zelji dzem
Priprema:
Kvasac izmrviti u mlakom mleku, kad zapeni dodati mleko, pavlaku, ulje, jaje, brašno, so, pa sve izmesiti da testo bude glatko.
Odmoriti ga pokriveno 20 minuta. Razviti ga za cm debljine pa poređati smrznuti maslac ili margarin. Uuviti u rolat. Malo ga razviti oklagijom pa opet naređati, pa ga ponovo uviti u rolnicu.
Ostaviti da odmori pa ga razviti za pola cm i iseći na trouglove. Sir i žumance izjednačiti. Trouglove iseći na ćoškovima. Staviti na sredinu sir pa trakice provuci jednu kroz drugu.
Ređati u podmazanu tepsiju, pa premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni 30 minuta.
Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!