recept
ŽENA SA SELA OTKRILA KAKO SE PRAVI DOMAĆI MARGARIN: Mnogo je JEFTINIJI nego kupovni, a ukusniji 5 puta
Evo kako da napravite domaći puter
Margaril, ili puter, koristi se u većini jela i tako im daje na jačini ukusa. Gotovo ni jedne kiflice ne možete zamisliti bez njega, a da ne pičamo o mesu..
Ako želite da vaša hrana bude savršenog ukusa, onda vam predlažemo da napravite domaći puter i to samo od jednog sastojka.
Sastojci:
- 1,4 l neutralne pavlake
Priprema:
Pavlaku sipajte u posudu i mutite sve dok se sva tečnost ne odvoji. Zatim izvadite čvrstu smesu (puter) iz posude i dobro procedite rukama. Stavite u drugu posudu i prelijte ledenom vodom, pa rukama malo oblikujte. Opet izvadite i procedite, pa umotajte u providnu foliju, oblikujte po želji i ohladite u frižideru pola sata.
Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!