recept
RUSKA TRADICIONALNA KROMPIRUŠA BOLJA OD SRPSKE: Domaćice će DANIMA pričati o ovom SOČNOM jelu BEZ KORA
Kada jednom probate, nećete moći da prestanete da jedete ove ukusne zalogaje
Ako volite da je jedete, a volite i da eksperimentišete sa hranom, mi vam predlažemo preukusnu krompirušu po ruskom receptu. Umesto tradicionalnih kora, ovde koristimo tortilje, a nadev je napravljen od pire krompira, paprike i kiselih krastavaca. A najbolje od svega, umesto da palite rernu, ovu pitu možete brzo ispržiti u tiganju.
Sastojci:
- Nekoliko tortilja
- 1 kg krompira
- 3 lista lovora
- 1 veza mirođije
- 1 crni luk
- 2 manje paprike
- 2 kisela krastavca
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
Priprema:
1. Krompir oljuštite i stavite da se kuva sa listovima lovora. Dok se krompir kuva, u tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, a zatim dodajte sitno seckanu papriku. 2. Kuvani krompir procedite, pa ga ispasirajte. Dodajte proprženi luk i papriku, kao i seckanu mirođiju. Zatim dodajte rendane kisele krastavce, posolite i pobiberite, pa pospite mlevenom crvenom paprikom. Sve dobro promešajte. 3. Premažite tortilje pripremljenom smesom od krompira i zavijte ih. Zatim isecite na komade i ispržite ih u tiganju. 4. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve tortilje.
BONUS VIDEO:Zdrav recept iz putopisa Marka Pola
(Espreso/24sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!