MORATE ZNATI
VEĆINA DOMAĆICA UPROPASTI TORTU JER NE UME PRAVILNO DA KARAMELIZUJE ŠEĆER: Samo ovako vam nikada NEĆE IZGORETI
Ovo je pravi način uz koji ćete uspeti pravilno da karamelizujete šećer
Većina domaćica muku muči sa karamelizovanjem šećera. Nije retkost da se desi da vam čitava torta ili kolač propadne jer niste uspeli lepo da karamelizujete šećer.
Karamelizovanje šećera za pripremu klasičnog krem karamela možda nije toliko teško kao izgradnja raketa, ali kada treba da to uradite prvi put, osećate kao da se nalazite pred sličnim zadatkom.
U suštini, veoma lako možete da karamelizujete šećer za spremanje omiljenih kolača kada vam otkrijemo finese njegove pripreme.
Postoje dve metode za karamelizovanje šećera - karamelizovanje kristal šećera i karamelizovanje šećernog sirupa. U prvom slučaju dovoljno je da stavite šećer u suvi tiganj sa debelim zidovima i da ga postepeno zagrevate do potpunog otapanja. Treba da budete veoma pažljivi da ne zagori, zbog toga šro se to dešava za sekundu nepažnje.
Pripremanje karamela od šećernog sirupa je identično. U kristal šećer dodaje se voda, na 60 g. šećera po jednu supenu kašiku vode.
Kada se šećer rastopi, tiganj se sklanja sa vatre i u karamel se dodaje 1 kašika tople vode, sveža pavlaka ili sok od limuna, da se karamel ne bi odmah stegao.
Bonus video: Recept za krofne
(Espreso/Bonapetit.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!