OBRATITE PAŽNJU
CELA JUGOSLAVIJA JE ŽIVELA NA OVAKVOM SLATKOM KUPUSU BEZ MESA: Svaka kuća ga je BAŠ TAKO spremala, UKUS JE...
Jedno od njih je sladak kupus bez mesa po receptu koji vam predstavljamo.
Svako od nas ima sećanje na neko jelo iz detinjstva koje je bilo popularno u staroj Jugoslaviji.
Jedno od njih je sladak kupus bez mesa po receptu koji vam predstavljamo.
Sastojci:
1 glavica kupusa 1 šolja paradajza iz flaše 1 glavica crnog luka 2 šargarepe svež peršun, so 2 čena belog luka
Zaprška:
pola kašike brašna malo ulja mlevena i tucana ljuta paprika
Priprema:
Šargarepu i luk isecite sitno pa prodinstajte u šerpi na malo ulja.
Isecite kupus i ubacite u šerpu. Nalijte vodom i ostavite da se kuva oko pola sata.
Ubacite paradajz iz flaše. Posolite. U tiganj staviti malo ulja i pola kašike brašna pa propržiti.
Dodati mlevenu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus. Blago promešati. Na kraju dodati peršunov list.
(Espreso/Penzionisani)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!