![OVAKO STARI POSLASTIČARI SPREMAJU BAKLAVU: Najsočnija poslastica - samo oni znaju recept](/data/images/2023/09/26/17/1439447_prelivena-ispecena-baklava_ls.jpg)
ima li išta slađe?
OVAKO STARI POSLASTIČARI SPREMAJU BAKLAVU: Najsočnija poslastica - samo oni znaju recept
Poslastičarska baklava je najsočnija poslastica, a tajni recept je sada otkriven i oduševiće vas ukusom
Baklava je poslastica koja se na našim prostorima sprema već vekovima unazad, a sve to zbog sočnosti i ukusa kakav ne može da se poredi sa drugim kolačima.
Originalna baklava se najbolje sprema u Bosni i njihove domaćice najbolje to rade, a sada ćete vi videti kako se sprema poslastičarska, a to znaju samo stari poslastičari.
Tajna se krije u sirupu, a kida i obara koliko je dobra.
![Kore za baklavu](/data/images/2023/09/26/17/1439441_kore-za-baklavu_ff.jpg?ver=1695743795)
Evo šta vam je sve potrebno od sastojaka za najbolji recept ove poslastice:
350 grama mlevenih oraha
500 grama tankih gotovih kora
![Orah na kori za baklavu](/data/images/2023/09/26/17/1439443_orah-na-kori-za-baklavu_ff.jpg?ver=1695743809)
50 mililitara ulja
125 g posnog putera ili margarina
Možete dodati po svom ukusu i mleveni keks, pistaće, suvo grožđe…
![Motanje baklave](/data/images/2023/09/26/17/1439451_savijanje-baklave_ff.jpg?ver=1695743967)
Za sirup je potrebno sledeće:
3-4 koluta limuna
450 g šećera
700 ml vode
![Prelivanje baklave](/data/images/2023/09/26/17/1439445_preliv-po-baklavi_ff.jpg?ver=1695743983)
Preliti vrućim sirupom hladnu baklavu! Ako budete baklavu prelivali nekoliko puta vrućim sirupom bićete oduševljeni ukusom! Detaljno pogledajte u video snimku ispod:
Bonus video:
(Espreso/Svetplus)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!