OVO MORATE DA PROBATE
AJNŠTAJNOV OMILJENI DORUČAK ZA OTVORENIJI UM: Tvrdio je da je zbog njega GENIJE, ostala jela NIJE hteo ni da PIPNE
Nobelova je imao svoje jutarnje rutine koje su mu pomagale da bude produktivniji i otvorenijeg uma
Prenosimo vam omiljeni doručak vrhunskog fizičara Alberta Ajnštajna.
Fascinantni detalji iz života Alberta Ajnštajna objavljeni su u knjizi “Einstein at Home”, koja sadrži pet intimnih intervjua sa Hertom Valdou, naučnikovom kućnom spremačicom, koja je s njim i njegovom porodicom živela šest godina u Berlinu. Otkrila je malo poznate činjenice koje iznenađuju svakoga.
Naime, Nobelovac i “otac” teorije relativnosti svakog jutra doručkovao je pržena jaja i pio kafu bez kofeina.
Valdou je istakla i da je Ajnštajn voleo reš pečeno meso i da je obožavao pečurke.
Omiljeni doručak slavnog fizičara su bila jaja, ali zaslađena medom, a evo kako se pripremaju:
Otopite pola kašičice putera u vrelom tiganju. Nakon što se zagreje, razbijte u tiganj dva sveža jajeta i ispecite po želji. Pred kraj, kad vidite da su jaja dovoljno ispržena, dodajte kašičicu meda. Nakon što se med istopi, pomerajte tiganj desno levo kako bi istopljeni med prelio pečena jaja.
Ajnštajn je voleo da ih konzumira sa sveže pripremljenim pecivom. Pio je samo kafu bez kofeina i crni čaj. A ovaj strastveni pušač voleo jei punč od celera.
Mrzeo je englesku kuhinju
Ajnštajn je posetio Englesku 1933. ali nije bio impresioniran tamošnjom kuhinjom. Nazvao ju je “odvratnom”.
“Sve kuvaju u ovčijoj masti”, žalio se kasnije.
Međutim, obožavao je jagode, i jeo bi ih uglavnom sa šlagom, a tu poslasticu nazivao je “sneg od jagoda”, piše Stil.
BONUS VIDEO:NAPOLEON BI OVO SMAZAO NA KECA! Majka i snajka sjajno spremili OMILJENO JELO francuskog vojskovođe! PREKOSUTRA SUPERFINALE
(Espreso/krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!