![BAKA JE PODELILA RECEPT ZA NAJBOLJU KAFANSKU LJUTENICU: Pikantnka i PREUKUSNA, bombica od ZIMNICE (VIDEO)](/data/images/2023/09/23/12/1437723_baka-naslovna_ls.jpg)
OVO MORATE DA PROBATE
BAKA JE PODELILA RECEPT ZA NAJBOLJU KAFANSKU LJUTENICU: Pikantnka i PREUKUSNA, bombica od ZIMNICE (VIDEO)
Svako ko proba ovu ljutenicu otimaće se za recept
Baka nam je podelila recept i način pripreme za ljutenicu kakvu malo ko zna da napravi.
Vreme je da i ova zimnica nađe mesto na vašoj polici.
Potrebno je:
- 2 kg paprike
- 1 kg paradajza
- 50 ml sirceta
- 150 ml ulja
- 100 gr secera
- malo ml bibera
- 200-300 gr ljute paprike
- soli po ukusu
- 4 cena belog luk
- Po zelji 1/2 kesice od 5 gr. konzervansa
Priprema:
Paradajz popariti pa ga oguliti i iseci na kockice. Ulje sipati u serpu pa ubaciti paradajz. Dodati secer i sirce pa ga kuvati da ispari tecnost-
![Tegla](/data/images/2023/09/23/12/1437717_dodati-sirce_ff.jpg?ver=1695464354)
Papriku ispeci kao i ljutu papriku oguliti pa je iseckati pa kad uvri paradajz dodati papriku i kuvati da uvri tecnost. Dodati so oko 2 kasike, pred kraj beli luk i po zelj celer seckan i malo ml. bibera.
![Tegla2](/data/images/2023/09/23/12/1437719_papriku-ispeci_ff.jpg?ver=1695464384)
Po zelji staviti konzervans ili sipati vruc brzo zatvoriti dobro i tegle okrenuti da ostanu do sutra da poklopci upiju..
![Tegla3](/data/images/2023/09/23/12/1437721_tegla-3_ff.jpg?ver=1695464416)
Poredjati u police sa ostalom zimnicom. Fantasticnog je ukusa dosta ljut. pa ko voli nek izvoli!
Bonus video:KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!