Džem od luka, Foto: Karmela/ Printscreen/ YOutube
prva klasa
ZA OVIM DŽEMOM ĆETE POLUDETI, PRAVI SE OD NEOČEKIVANOG SASTOJKA: Domaćice dele RECEPT pravo iz FRANCUSKE
Prvoklasni džem od neočekivanog sastojka dolazi pravo iz Francuske
Objavljeno:
Slatko i slano i sve navedeno, ma ovaj džemić je samo za prave gurmane. Zimnica koja se sprema širom sveta, najviše u Francuskoj je postala omiljena među Srbima.
Recept za džem od crvenog luka će vas raspametiti:
Sastojci:
- 100 ml crvenog vina
- so
- biber
- maslinovo ulje
- puter
- 1 kg luka
- 60 g braon šećera
- 60 ml balzamiko sirćeta
Priprema:
- Isecite luk na rebra,pomešajte maslinovo ulje i puter, dodajte luk i dinstajete 15 minuta
- Dodajte zatim braon šećer, dinstajte još 15 minuta, dodajte balzamiko sirće
- Crveno vino, so i biber, i dinstajte oko 45 minuta, poslužite uz meso, ribu, krekere, bruskete....
KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!