Ukiseljeni beli luk, Foto: Kuhinja Recepti/ Printscreen/ Youtube
PRVA KLASA
NAROD JAČA IMUNITET OVOM ZIMNICOM, A MALO KO ZNA TAJNU PRIPREME: Sve PUCA OD ZDRAVLJA, čuveni RECEPT naših STARIH
Nema konzervansa, čisto zdravlje koje na usta ulazi
Objavljeno:
Kada smo bolesni svi jedemo beli luk i pileće čorbice sa sela, a ova zmnica je duplo bolja za vaše zdravlje.
Bez ovog recepta naši stari nisu počinjali zimu:
Sastojci:
- Nekoliko zrna bibera
- Oljušteni čenovi belog luka
- Začini po želji
- Šolja belog vinskog sirćeta
- Kašičica soli
- Pola kašičice šećera
- Timijan
Priprema:
- U manjoj posudi zagrejte sirće, šećer i so, pa pustite da provri, dodajte začine i još vruće prelijte preko čenova belog luka koje ste gusto složili u prethodno sterilizovanu teglicu.
- Teglicu dobro zatvorite i čuvajte na sobnoj temperaturi i do dva meseca.
JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA):
(Espreso/ Tesla)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!