paŽnja
OVAKO SE PRAVI ČUVENA SOMBORKA U TEGLI: Osvajaće vas do kraja zime, SVAKA DOMAĆICA NAVIJA ZA NJU
Kada se paprike slože, preliti vrućom tečnošću u kojoj su se kuvale i zatvoriti metalnim čepom.
Ako volite somborku, evo i recepta kako da je sačuvate za zimu.
Sastojci:
1 l sirćeta
3 l vode
kesica konzervansa
5 kašika šećera
3 kašike soli
kesica bibera u zrnu
4 kg paprike somborke
Priprema:
Očistiti papriku od semena. U šerpu staviti vodu, sirće, konzervans, šećer i so. Pustiti samo da proključa da se istopi šećer i so. Onda smanjiti vatru, pa spuštati paprike da se bare. Bariti ih po jedan minut. Vaditi ih rešetkastom kašikom na tacnu, piše yumama.
Kada su sve obarene slagati ih u tegle, a između njih sipati biber u zrnu (iseckan peršun, celer, rendani ren). Kada se paprike slože, preliti vrućom tečnošću u kojoj su se kuvale i zatvoriti metalnim čepom.
(Espreso/Lepote Srbije)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!