OVAKO BOSANSKE PRAVE ČUVENU PITU SA OMILJENIM SRPSKIM POVRĆEM: Naše DOMAĆICE ne znaju ključnu caku (RECEPT)
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

prijatno

OVAKO BOSANSKE PRAVE ČUVENU PITU SA OMILJENIM SRPSKIM POVRĆEM: Naše DOMAĆICE ne znaju ključnu caku (RECEPT)

Recept za krompirušu

Objavljeno:

Mnogi smatraju da najbolju pitu od krompira prave u Bosni. Naravno, posebno je ukusna od domaćih kora, ali pošto današnje domaćice nemaju mnogo vremena za "razvlačenje" kora, u obzir dolazi i recept sa onima koje možete da kupite u prodavnici.

Sastojci:

  • 500 gr kora za pitu
  • 2 kg krompir
  • 4 glavice crnog luka
  • 1 šolja ulja
  • soli po ukusu
  • 1 kašičica bibera

Za preliv:

  • šolja vode
  • so po potrebi.
Krompir u šerpi, Krompir
foto: Printscreen/TikTok/onceupona_dawn

Priprema:

  1. Krompire oljuštite, kratko obarite i iseckajte na sitne kockice ili ih izrendajte.Pomešati ih sa seckanim crnim lukom i začinima, pa posolite.
  2. Odvojite po tri kore sa strane.
  3. Svaku koru premažite uljem i poređati ih jednu preko druge.
  4. Na treću, na duži kraj, rasporedite fil.
  5. Urolalajte i složite u podmazan pleh ili okruglu tepsiju.
  6. Postupak ponavljajte dok se ne potrošite sve kore i sav materijal.
  7. Mokrim rukama premažite pitu, a onda četkicom preko toga uljem.
  8. Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni, na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni.
  9. Posoljenu vodu prokuvajte i sipajte preko gotove pite.
  10. Krompirušu prekrijte folijom bar desetak minuta pre služenja.

Prijatno!

Bonus video:

Gostovanje Stručnjaka u Redakciji

10:49

Gostovanje Stručnjaka u Redakciji

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.