BUGARSKE DOMAĆICE OTKRILE TAJNU KAKO SPREMAJU PINĐUR: Naše žene traže TAJ RECEPT zbog 1 PIKANTNOG SASTOJKA
Pinđur, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

prava zimnica

BUGARSKE DOMAĆICE OTKRILE TAJNU KAKO SPREMAJU PINĐUR: Naše žene traže TAJ RECEPT zbog 1 PIKANTNOG SASTOJKA

Bugarski pinđur je toliko ukusan i pikantan da kada ga jednom probate ne možete da odolite tom ukusu

Objavljeno:

Bugarske domaćice kao i naše svake godine spremaju zimnicu.

Kod nas se sprema i kiseli kupus, kisele paprike, kupus ribanac i još štošta, a oni su i te kako poznati po pinđuru.

Bugarski pinđur je totalno drugačiji od našeg, a ukus je božanstven.

Pinđur
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci

1 kg. kuvanog pasulja

1,1/2 kg. šargarepe

5 kg. paradajza

4 kg. crvene mesnate paprike

1 grašak u tegli

1 kiseli krastavci u tegli (kornišoni)

Pinđur
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

200 gr. secera

300 ml. vinsko sirće

700 ml. ulje

biber u zrnu

nekoliko lista lovora

so po ukusu

Pinđur
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema

Paprike ispecite, ogulite i iseckajte. Paradajz ogulite i iseckajte sitno ili sameljite na masinu. Šargarepu iseckajte.

Skuvajte pasulj i ocedite. Ocedite i grasak. Kisele kornisone iseckajte takođe.

Na ulje stave se seckane šargarepe i prže se priblizno 30 minuta, nakon sto dodate iseckane paprike i produzite da pržite jos 15 minuta. Izvadite rešetkastom kašikom ispržene šargarepe i paprike. U to isto ulje koje je u šerpi stavite da kuvate paradajz koji se kuva 30 min – ili dok vam ne postane onako bas kašasta smesa (gusta). Posolite po sopstvenom ukusu. Kad je gotovo dodate kuvani pasulj i grasak i iseckane kornisone.

Dobro izmesate da se sve to sjedini i vruce sipate u tegle, zatvorite.

Bonus video:

03:15

JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Coolinarika)

.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.