ukusno
STARINSKI RECEPT KOJI STIŽE PRAVO IZ TRAVNIKA: Pita LEZIBABA na BAKIN način koja se TOPI U USTIMA
Pecite Lezibabu na 250 stepeni 50 minuta
Porodična trpeza po receptu dobre bake iz Travnika. Ova lepa mala čaršija ima mnoštvo specijaliteta, a ova baka je rešila da podeli svoj recept za pitu koja se zove Lezibaba.
Evo recepta:
SASTOJCI
– 1 kg krompira
– 500 g brašna
– 800 ml vode
– 3 kašičice soli
– 2 kašičice bibera
ZA OBLOG:
– 500 ml vode
– 3 kašike ulja
– 1 kašičica soli
ZA PRILOG:
– 500 g pavlake
– 250 ml jogurta
PRIPREMA:
Krompir oljuštite i isecite na kockice. U krompir dodajte biber, so i brašno. Sve pomešati. Postepeno sipajte vodu i sve dobro promešajte. Sipajte smesu u nauljenu veliku tepsiju. Pecite Lezibabu na 250 stepeni 50 minuta.
Za preliv prokuvati posoljenu i nauljenu vodu. Vruću lezibabu prelijte vrućim prelivom. Vratite u rernu na 5 minuta da upije preliv. Toplu lezibabu iseći na kockice. Za prilog pomešati pavlaku i jogurt, posoliti po želji.
Prilog je polutečan, niti se preliva preko lezibabe, niti maže, već se servira u velikoj plitkoj činiji na sredini stola i jede kašikom.
Majke i snajke
(Espreso/Najboljirecepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!