BAKINA POPARENA CEPKANA PAPRIKA ČVRSTA DUŽE OD GODINU DANA: Ovakvu ZIMNICU samo ISKUSNE domaćice spremaju (RECEPT)
Poparena cepkana paprika, Foto: Baka

fantazija

BAKINA POPARENA CEPKANA PAPRIKA ČVRSTA DUŽE OD GODINU DANA: Ovakvu ZIMNICU samo ISKUSNE domaćice spremaju (RECEPT)

Delikates srpske kuhinje je svakako paprika u svakom obliku pa i u zimnici

Objavljeno:

Ovako kako baka pravi zimnicu sa paprikom, ona bude čvrsta celu godinu i duže. Njen recept je pun trikova, jer ona decenijama već sprema poparenu cepkanu papriku.

Evo šta vam je potrebno za ovu prelepu zimnicu:

Poparena cepana paprika, Paprika, Zimnica
foto: Baka

Potrebno je:

  • malo bibera u zrnu
  • celer
  • lovorov list
  • 5 gr konzervansa po zelji ili je samo pasterizovati
  • 6 kg mesnate paprike
  • 1 l sirceta jabukovog
  • 2 l vode
  • 200 gr soli
  • 2 pune kasike secera
1 / 3 Foto: Baka

Priprema:

  1. Papriku dobro oprati preseci na pola i izvaditi seme. Voditi racuna da unutra bude potpuno zdrava, U serpu sipati vodu, sirce, so secer, biber u zrnu i provreti na sporetu. Papriku preliti pa je izmesati. pritisnuti poklopcima pa je mesati svakih pola sata jedno 3-4 puta
  2. Tegle sterilisati u rerni na 100 stepeni pa u ohladjene tegle redjati papriku i pritiskati -Izmedju stavljati celerov list.
  3. Kad se se napune u preostali preso sipati jedan konzervans od 5 g dobro izmesati i preliti papriku,
  4. Staviti plasticne pritiskace i zatvoriti. Ostaviti da se potpuno ohlade pa staviti u police za zimnicu.
  5. U koliko ne želite da stavljate konzervans, tegle dobro zatvorite, spakujte u rernu, ukljucite rernu na 90 stepeni 90 minuta. Ostaviti do sutra da se u rerni ohlade pa onda spakovati.

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV):

02:49

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.