Poparena cepkana paprika, Foto: Baka
fantazija
BAKINA POPARENA CEPKANA PAPRIKA ČVRSTA DUŽE OD GODINU DANA: Ovakvu ZIMNICU samo ISKUSNE domaćice spremaju (RECEPT)
Delikates srpske kuhinje je svakako paprika u svakom obliku pa i u zimnici
Objavljeno:
Ovako kako baka pravi zimnicu sa paprikom, ona bude čvrsta celu godinu i duže. Njen recept je pun trikova, jer ona decenijama već sprema poparenu cepkanu papriku.
Evo šta vam je potrebno za ovu prelepu zimnicu:
Potrebno je:
- malo bibera u zrnu
- celer
- lovorov list
- 5 gr konzervansa po zelji ili je samo pasterizovati
- 6 kg mesnate paprike
- 1 l sirceta jabukovog
- 2 l vode
- 200 gr soli
- 2 pune kasike secera
Priprema:
- Papriku dobro oprati preseci na pola i izvaditi seme. Voditi racuna da unutra bude potpuno zdrava, U serpu sipati vodu, sirce, so secer, biber u zrnu i provreti na sporetu. Papriku preliti pa je izmesati. pritisnuti poklopcima pa je mesati svakih pola sata jedno 3-4 puta
- Tegle sterilisati u rerni na 100 stepeni pa u ohladjene tegle redjati papriku i pritiskati -Izmedju stavljati celerov list.
- Kad se se napune u preostali preso sipati jedan konzervans od 5 g dobro izmesati i preliti papriku,
- Staviti plasticne pritiskace i zatvoriti. Ostaviti da se potpuno ohlade pa staviti u police za zimnicu.
- U koliko ne želite da stavljate konzervans, tegle dobro zatvorite, spakujte u rernu, ukljucite rernu na 90 stepeni 90 minuta. Ostaviti do sutra da se u rerni ohlade pa onda spakovati.
KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV):
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!