OVAKVU ZIMNICU SRPSKE DOMAĆICE OBOŽAVAJU DA SPREMAJU: Zeleni paradajz u tegli je PRAVA BOMBA preko zime
Zeleni paradajz, Foto: Printscreen/Youtube/Letina kuhinja

recept

OVAKVU ZIMNICU SRPSKE DOMAĆICE OBOŽAVAJU DA SPREMAJU: Zeleni paradajz u tegli je PRAVA BOMBA preko zime

Preliti vrućim prelivom, dobro zatvoriti tegle, pa ih prekriti, da se postepeno hlade

Objavljeno:

Zimnica za prave sladokusce, zeleni paradajz u tegli, ukus koji će obogatiti svaku trpezu.

Recept za zeleni paradajz u tegli:

Zeleni paradajz
foto: Printscreen/Youtube/Living Traditions Homestead

Sastojci:

2,5 l vode 1 čaša šećera 1/2 čaše soli 1 čaša sirćeta oko 5 kg zelenog paradajza po želji šargarepa beli luk biber u zrnu lovorov list 1 kesica vinobrana

Priprema:

Paradajz oprati, osušiti i ostaviti 15-tak minuta na sobnoj temperaturi da se osuši. U šerpu sipati vodu, dodati so, šećer, pa kuvati dok se ne rastope, 3-5 minuta. Skloniti sa vatre, pa dodati sirće i vinobran.

Paradajz ređati u tegle, da što manje prostora ostane između (možete iseći paradajz na četvrtine), dodati lovorov list, beli luk, biber u zrnu. Pritisnuti plastičnom rešetkom ili iseći šargarepu na parčad, pa ukrstiti na vrhu. Preliti vrućim prelivom, dobro zatvoriti tegle, pa ih prekriti, da se postepeno hlade.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Novosti magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.