Kordon Blu, Foto: Cucina Geek/ Printscreen/ Youtbe
delikates
VERUJE SE DA JE JELO PRVI PUT SPREMLJENO U ŠVAJCARSKOJ, A SRBI GA OBOŽAVAJU: Vrhunsko MESO punjeno OVIM SASTOJKOM
Jedno od najukusnijih recepata današnjice se sprema dugi niz godina, a evo i kako
Objavljeno:
Veruje se da je šnicla cordon bleu prvi put napravljena u Švajcarskoj, a kasnije su nastale razne verzije ovog jela. Obično se puni šunkom i sirom, a u originalnom receptu se koristi teleće meso.
Od pilećeg je nastala kasnije, i to u Americi, a koje gode meso da izaberete za kordon blu, nećete pogrešiti jer je jelo preukusno.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 120 g prezli
- 100 g brašna
- prstohvat soli
- 4 tanke šnicle telećeg mesa
- 120 g praške šunke
- tvrdi sir po izboru
Priprema:
- Šnicle treba da su tanke i bez masnoće.
- Pređite glatkom stranom noža po njima, pa poređajte šunku i sir.
- Preklopite meso na pola. Uvaljajte u brašno, pa umućena jaja, a onda i u prezle.
- Poređajte na tacnu i ostavite sat vremena u frižideru, a onda ih ispržite.
PROFESIONALNA KUVARICA U EMISIJI MAJKE I SNAJKE, recept za najlepše POHOVANE PALAČINKE! Raša je ponudio zajedničku saradnju:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!