probajte
BRZINSKI I JEFTIN RUČAK ZA CELU PORODICU: Recept za PILETINU sa MEDOM-15 minuta pripreme i ješćete kao u restoranu
Piletina je meso koje se jako često sprema, s toga posotoji bezbroj načina i recepata za jela od ovog mesa, a mi vam donosimo recept za piletinu u soja sosu i medu kao inspiraciju za današnji ručak.
Ovaj jednstavan preliv daje poseban šmek i novu dimenziju ukusa pilećem fileu, koji vam je verovatno već dosadio i već ste ga pripremali stotine puta na uobičajene načine. Pa, evo nove ideje koju je lako sprovesti u delo!
Potrebni sastojci:
- 2 čajne kašičice ekstradevičanskog maslinovog ulja
- 700 g pilećih prsa, iseckanih na kockice
- 3 kašike meda
- 3 kašike soja sosa
- 3 čena belog luka, iseckana
- so i biber
- čili prah (po želji)
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u dubljem tiganju na srednjoj temperaturi.
Pileći file iseckajte na kockice, pa posolite i pobiberite po ukusu (oprez, soja sos je već slan!). Pržite komadiće sa svake strane dok ne porumene i ne budu skoro pa gotovi.
Napravite preliv tako što ćete umutiti med, soja sos, iseckani beli luk i po želji čili prah.
Preliv prelijte preko piletine i dobro ga promešajte dok ne obloži sve komade mesa. Pržite dok piletina ne bude u potpunosti gotova.
Služite sa pirinčem, pire krompirom, pečenim krompirom ili grilovanim povrćem, te salatom po želji i dekoracijom sa prazilukom, lukom ili opciono.
BONUS VIDEO
(Espreso/zenablic)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!