ukusno
STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO: Srbi ga obožavaju, a evo kako se sprema
Taranu možete da ukrasite namirnicom koju najviše volite
Nemaština je naučila ljude da se snađe sa onime što što ima u frižideru i špajzu i tako su nastali neki od najlepših recepata za poslastice. Jedan od njih je i ovaj za taranu koja se pravi od samo 2 sastojka koja svaka domaćinksa kuća ima, a to su jaja i brašno.
Svaka domaćica je znala recept za taranu, a ako želite da joj poboljšate ukus možete da je dekorišete čokoladom.
Sastojci:
5 jajeta
500 g oštrog brašna
Priprema:
U posudu sipajte oko 150 g brašna, pa dodajte jaja i sjedinite, a onda dodajte i preostalo brašno. Kratko mestite, samo toliko da se sastojci sjedine. Zatim dobijeno testo izrendajte, veličinu izaberite sami.
Posložite taranu na krpu i pospite brašnom, pa ostavite da se suši nekih 24 časa. Par puta je protresite kako bi se ravnomerno sušila. Osušenu taranu čuvajte u krpenim vrećama, na suvom mestu.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!