OVA TORTA SVAKI PUT IMA DRUGAČIJI UKUS: Prilagođava se VAMA, koliko god je puta napravite OPET ĆE VAS IZNENADITI
Mileram torta, Foto: Prinstcreen/Youtube/ Jecine kulinarije

ukusno

OVA TORTA SVAKI PUT IMA DRUGAČIJI UKUS: Prilagođava se VAMA, koliko god je puta napravite OPET ĆE VAS IZNENADITI

Ova je od domaćih kupina, brusnica, malina i višanja, a kao omiljena se pokazala upravo ona sa šumskim voćem

Objavljeno: 11:38h

Evo još jednog recepta za tortu koju prilagodite godišnjem dobu i zalihama voća. Ova se pravi od domaćih kupina, brusnica, malina i trešanja, a omiljeni se pokazao onaj sa šumskim voćem.

Sastojci

za 10 osoba

TESTO

25 dag glatkog brašna

10 dag šećera

1 paket praška za pecivo

1 paket vanilin šećera

8 dag putera

1 jaje

PHIL

1/2 l mleka

2 kesice pudinga od vanile

20 dag šećera

80 dag mlinara (ili masne pavlake)

voće

preliv za torte

Priprema

1.

Od navedenih sastojaka zamesiti kratko testo i ostaviti u frižideru oko 45 minuta. Zatim ga razvaljajte i stavite na dno i stranice okruglog kalupa, prethodno podmazanog margarinom i posutog brašnom.

2.

Skuvati puding i šećer u mleku, skloniti sa vatre i istresti mileram u ključalu vodu. Odmah sipajte u kalup, preko fila stavite bilo koje voće, može zaista bilo koje voće i kombinacija svih vrsta voća.

3.

Pecite 70 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Dobro ohladite, najbolje preko noći, a zatim prelijte prelivom za torte.

Uvek ga pečem u kalupu prečnika 26 cm.

4.

Kada izvadite tortu iz rerne, fil će se „protresti” i „pomeriti”. Ne brinite, stvrdnuće se dok se hladi.

00:36

Torta na 6 spratova, Vanja Mijatović i Aleksandar uživaju na proslavi

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.