ukusno
OVA TORTA SVAKI PUT IMA DRUGAČIJI UKUS: Prilagođava se VAMA, koliko god je puta napravite OPET ĆE VAS IZNENADITI
Ova je od domaćih kupina, brusnica, malina i višanja, a kao omiljena se pokazala upravo ona sa šumskim voćem
Evo još jednog recepta za tortu koju prilagodite godišnjem dobu i zalihama voća. Ova se pravi od domaćih kupina, brusnica, malina i trešanja, a omiljeni se pokazao onaj sa šumskim voćem.
Sastojci
za 10 osoba
TESTO
25 dag glatkog brašna
10 dag šećera
1 paket praška za pecivo
1 paket vanilin šećera
8 dag putera
1 jaje
PHIL
1/2 l mleka
2 kesice pudinga od vanile
20 dag šećera
80 dag mlinara (ili masne pavlake)
voće
preliv za torte
Priprema
1.
Od navedenih sastojaka zamesiti kratko testo i ostaviti u frižideru oko 45 minuta. Zatim ga razvaljajte i stavite na dno i stranice okruglog kalupa, prethodno podmazanog margarinom i posutog brašnom.
2.
Skuvati puding i šećer u mleku, skloniti sa vatre i istresti mileram u ključalu vodu. Odmah sipajte u kalup, preko fila stavite bilo koje voće, može zaista bilo koje voće i kombinacija svih vrsta voća.
3.
Pecite 70 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Dobro ohladite, najbolje preko noći, a zatim prelijte prelivom za torte.
Uvek ga pečem u kalupu prečnika 26 cm.
4.
Kada izvadite tortu iz rerne, fil će se „protresti” i „pomeriti”. Ne brinite, stvrdnuće se dok se hladi.
(Espreso/Coolinarka)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!