internacionalna kuhinja
JEDNOSTAVAN RECEPT ZA GRČKU FAVU NA SRPSKI NAČIN: JEFTINO JELO koje ćete spremati SVAKI DAN posle ovoga
Najbolji recept sa Favu u samo 5 koraka, nema komplikacija sve će vam odmah biti jasno
Fava je mahunarka, a u drevnim vremenima bila je glavna hrana i uobičajena u mediteranskoj kuhinji, pogotovo u Grčkoj . Fava je zastupljena i u turskoj kuhinji, i ljudi vole da je jedu zbog sjajnog ukusa i visoke nutritivne vrednosti.
Fava mahunarke imaju vrlo visok nivo proteina i vlakana, kao i prirodno nizak masti i holesterola. Imaju prijatnu svetlo zelenu boju i jedinstven, zemljani ukus. Evo najjednostavnijeg recepta koji možete pronaći na intenretu:
Sastojci:
- 2 1/2 čaše fave
- 8 šolja vode
- 1 1/2 kašičica soli
- 1/2 kašičice belog bibera
- 2 prstohvata šećera
- 3 kašike maslinovog ulja
Dekoracija: Dinstani luk i paradajz
Priprema:
- Očistiti i proprati favu.
- Dodati 2 glavice krupno seckanog luka.
- Preliti sa otprilike 5 šolja vode. 1 šolja = 250 ml
- Kuvati dok fava ne počne da se raspada, oko 40 min i po završetku kuvanja ocediti.
- Dodati maslinovo ulje, limun so i biber i pasirati ručnim mikserom ili u multipraktirku.
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Hiloved)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!