PREUKUSNO
OVA 3 RECEPTA ZA SLANE ROLATE ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Ne postoji UKUSNIJE PREDJELO, a sastojci BAŠ JEFTINI
3 recepta za slane rolate koji svojim ukusom ostavljaju bez teksta
Slani rolati su nekada bili rezervisani samo za slavsku i prazničnu trpezu, ali danas postoji toliko recepata za ovo ukusno predjelo da možete da ga jedete i za večeru ili doručak.
U nastavku teksta Stvar ukusa vam nudi tri jeftina recepta za slane rolate koji se spremaju od gotovih kora. U zavisnosti od toga šta volite izaberite nadev, a ima za svačiji ukus ponešto.
Rolat sa paradajzom i kobasicom
Sastojci:
1 pakovanje kora
150 g kobasice
3-4 paradajza
100 g tvrdog sira
150-200 g majoneza
1 čen belog luka
1 veza mirođije
1 veza peršuna
Priprema:
Paradajzu izvadite sočni deo, pa isecite na sitne kockice. U majonez dodajte mleveni beli luk, pa promešajte. Uzmite koru i premažite majonezom, pa stavite drugu koru i premažite majonezom. Zatim stavite treću koru i premažite majonezom, pa poređajte sekcanu kobasicu. Preko pospite seckani peršun i mirođiju, pa stavite još jednu koru i premažite majonezom. Preko ide još jedna kora, pa sloj majoneza, pa još jedna kora. Opet premažite majonezom, pa poređajte seckani paradajz i rednani sir. Urolajte, pa premažite majonezom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Rolat sa jajima i kiselim krastavcima
Sastojci:
1 pakovanje kora
5 jaja
3 krastavca
150-250 g majoneza
1 veza mirođije
1 čen belog luka
Priprema:
Jaja skuvajte, pa izrendajte. U posudi pomešajte rendana jaja sa 150 g majoneza, rendnanom mirođijom i mlevenim belim lukom. Koru premažite majonezom, pa stavite drugu koru, premažite je majonezom i onda stavite treću koru. Premažite je smesom sa jajima. Zatim ide još jedan kora, majonez, kora, majonez, kora i još jednom premažite majonezom. Poređajte krastava koji ste tanko isekli po dužini. Urolajte, premažite majonezom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 mintua.
Rolat sa tunjevinom i zelenom salatom
Sastojci:
1 pakovanje kora
1-2 konzerve tunjevine
200 g zelene salata
5 kašika majoneza
1 veza peršuna
1 veza mirođije
Priprema:
Gotovu koru premažite majonezom, pa opet kora, majonez, kora, majonez. Preko poređajte proceđenu tunjevinu, pa pospite seckanom mirođijom i peršunom i poređajte zelenu salatu. Opet ide kora koja se premazuje majonezom, pa kora, pa majonez, pa kora, pa majonez. Opet proeđajte tunjevinu, a zatim pospite seckanom mirođijom i peršunom, pa poređajte zelenu salatu. Urolajte i premažite majonezom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!