Cepkane paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ Вкуснейшн с Lana ilanavi
delikates
CEPKANE PAPRIKE, ZIMNICA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE: Bez ULJA, konzervansa i VINOBRANA, pravi SRPSKI SPECIJALITET
Ovakvu zimnicu niste skoro jeli, kada se spoji slatka i ljuta, prosto vam voda na usta ide
Objavljeno:
Svi volimo kiseljene stvari, od krastavčića, preko kiselog kupusa i turšije, ali ništa bolje od specijalnog delikatesa koji je malo kiseo, a malo ljut.
Zato vam danas donosimo idealne kisele cepkane paprike, recept je super jednostavan i nema konzervansa i ostalih dodataka.
Sastojci:
- vinsko sirće 250 ml
- šećer 100 g
- zrno slačice 2 kašike
- biber u zrnu kašičica
- mesnate crvene paprike 4 kg
- ljute paprike 4 komada
- beli luk 16 čena
- so po želji
Priprema:
- Papriku očistite od semenki i isecite na tanke trake.
- Papričice operite, prepolovite, očistite od semenki, pa isecite na trake. Luk oljuštite i prepolovite.
- Paprike blanširajte u posoljenoj vodi 4 minuta, izvadite i ocedite. Pomešajte obe vrste paprika.
- U 250 ml vode skuvajte sirće, šećer, luk, zrna slačice, biber i 2 kašičice soli, dodajte paprike, pa ostavite 8 sati da stoje.
- Povrće sipajte u tegle, a tečnost još malo kuvajte i prelijte paprike. Ohladite i zatvorite tegle.
DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:
(Espreso/ Super recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!