SAVET
OVAJ TRIK ZNAJU SAMO PRAVE DOMAĆICE, EVO KAKO DA VAM DŽEM DUŽE TRAJE: Dodajte 1 sastojak i BUĐ se neće hvatati
Džem se često koristi u srpskoj kuhinji, a njega možete da mažete na palačinke, da pravite kolače
Naravno, domaći je lepšeg ukusa od kupovnog, a sada je pravo vreme da ga napravite. Možete da korisite voće po želji jer je sada sezona, pa izaberite ono koje najviše volite i upustite se u pripremu.
Pravljenje džema nije komplikovano, ali zahteva malo vremena, pogotovo ako pravite veće količine. Ali, krajnji proizvod vredi uloženog truda. Noćna mora svake domaćice je kada ugleda buđ na džemu. Umesto da bacite džem postoji jednostavno rešenje koje su mnogi isprobali.
Dok ga kuvate dodajte limunsku kiselinu i džem se neće pokvariti. Za 1 kg voća koristite trećinu kašičice limunske kiseline. Ona se dodaje 5 minuta pre kraja.
(Espreso/alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!