OVU ZIMNICU IMA SVAKA SRPSKA KUĆA: Tradicionalni RECEPT za CRVENO POVRĆE prenosi se GENERACIJAMA
Parika u senfu, Foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja

ništa ukusnije nema

OVU ZIMNICU IMA SVAKA SRPSKA KUĆA: Tradicionalni RECEPT za CRVENO POVRĆE prenosi se GENERACIJAMA

Paprika u senfu je jedna od omiljenih srpskih zimnica

Objavljeno:

Paprika je nezaobilazno povrće u svakoj zimnici. Od nje se pravi ono što svi najviše vole da jedu zimi, a to je ajvar, ali i pečene paprike koje se služe kao salata. Ali, one mogu da se koriste na više načina u pripremi zimnice, a jedan od najboljih recepata je upravo ovaj za paprike u senfu. Ako volite pikantnije salate, onda obavezno isprobajte ovu, a možete da je služite uz neko meso i ništa vam više ne treba. U stvari, možda samo parče vrućeg domaćeg hleba.

Sastojci:

  • 15 paprika
  • 250 ml sirćeta
  • 250 ml vode
  • 1 kašika soli
  • 2 kašike šećera
  • malo konzervansa
  • lovorov list
  • biber u zrnu
  • 200 ml ulja
  • 300 g senfa
Paprika u senfu
foto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja

Priprema:

Paprike dobro operite i isecite na trake. U šerpi pomešajte vodu, sirće, so, šećer, konzervans, lovorov list i biber u zrnu. Dodajte paprike i kuvajte dok ne prokljua, a ostavite još 10-15 minuta da se paprike kuvaju. Izvadite paprike na cediljku i ostavite da se ohlade i ocede. U nekoj posudi dobro promešajte ulje i senf, pa dodajte paprike i sve lepo sjedinite. Sipajte u sterilisane tegle.

Bonus video: KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!

00:37

KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.