RECEPT
NE POSTOJI STARIJI RECEPT ZA SUTLIJAŠ OD OVOG: Vratiće vas u DETINJSTVO već posle PRVOG ZALOGAJA, omiljen je
Sutljaš je mnogima jedna od omiljenih poslastica. Mnogi ga pamete po detinjstvu, tada je bio "puding" broj jedan.
Najčišće ga prave u kravljem mleku, ali naravno da postoji alternativa ako ne pijete mleko.
Sastojci:
- 200g pirinča
- 50g šećera
- 2 kašike javorovog sirupa
- prstohvat soli
- 1 l mleka od ovsenih pahuljica
- 1 kašičica vanile
- cimet
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke osim pirinča i propržite na vatri. Dodajte sve tečne sastojke pa promešajte i ostavite da se kuva na srednjoj vatri. Kada proključa, mešajte sve dok ne zagori i smanjite temperaturu. Kuvajte još 10-ak minuta dok tečnost ne ispari, a smesa postane kremasta. Dodajte cimeta po želji i izmešajte. Sipajte u posudice, ostavite da se ohladi, pa preko dodajte omiljeno bobičasto voće.
(Espreso/republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!