idealna za vrele dane
OVAKO SPREMLJENU BORANIJU ĆE SVI VOLETI: Obrok salata koja se služi hladna, a pravi se BRZO I LAKO
Salata sa boranijom, feta sirom i paradajzom će vam se dopasti na prvi zalogaj
Od boranije možemo da napravimo mnogo jela, a kako leti više volimo laganu hranu koja se brzo pravi, naš predlog je da probate i salatu sa boranijom.
Ova obrok salata je odlično rešenje kada želite nešto brzo i osvežavajuće, a zasitno. Takođe, možete da je služite i kao prilog uz meso ili neko drugo jelo. Uživajte!
Sastojci:
oko 2 kg zelene boranije
1/4 šolje maslinovog ulja
3 kašike soka do limuna
3 kašike balzamiko sirćeta
1/4 kašičice soli
1/4 kašičice belog luka u prahu
1/4 kašičice mlevenog senfa
1/8 kašičice bibera
1 veliki ljubičasti luk
4 šolje čeri paradajza
120 g feta sira
Priprema:
Skuvajte boraniju i procedite. Prebacite je u ledenu vodu da se što pre ohladi. Ocedite i osušite. U manjoj posudi pomešajte ulje, sok od limuna, sirće, so, beli luk, senf i biber. Dobro sjednite, pa prelijte boraniju.
U posudu dodajte secakni ljubičasti luk, čeri paradajz isečen na polutke i mrvljeni feta sir. Lepo promešajte i ostavite u frižideru sat vremena. Nakon toga poslužite.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!