SAVET
STRUČNJAK RAJIĆ TVRDI DA ĆETE SAMO OVAKO PREPOZNATI LAŽNI MED: Srbi do sada u OVAJ DETALJ nisu ni GLEDALI
Ako je med kristalizovan to je siguran pokazatelj dobrog kvaliteta
Kada kašikom uzimate med, nit treba da bude neprekidna, a kada pokušate da gledate kroz teglu, ne bi trebalo da jasno vidite sa druge strane.
Ako je staklast i proziran, to nije pravi med, kaže stručnjak Stanko Rajić .
Ako je med kristalizovan to je siguran pokazatelj dobrog kvaliteta.
– To da se med ne jede metalnom kašikom ostalo je od davnih vremena kada su te kašike bile od aluminijuma koji je imao patinu na sebi i nije bilo dobro da se njome uzima. Danas je sav escajg prohromski, kao i vrcaljka i to apsolutno ne utiče na kvalitet meda – objasnio je Rajić.
Na kraju krajeva, nije bitno čime jedete med, bitno je samo da ga konzumirate.
A gde i kako treba čuvati med?
Na stalnoj temperaturi, ispod sobne temperature, 14 do 18 stepeni i u tamnom prostoru je najsigurniji, a ako se drži na sobnoj temperaturi, ako je čas na suncu, čas u mraku, onda može doći do fermentacije meda, zaključio je Rajić, piše Telegraf.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!