![OVAKO VOJVOĐANKE PRAVE ČUVENE KVAŠENICE: Ako im dodate SUSAM ukus će vas OBORITI SA NOGU](/data/images/2022/06/29/10/1204659_hleb3_ls.jpg)
Prženice, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
vojvođanski doručak
OVAKO VOJVOĐANKE PRAVE ČUVENE KVAŠENICE: Ako im dodate SUSAM ukus će vas OBORITI SA NOGU
Ovako Vojvođani prave kvašenice
Objavljeno:
Odlične za doručak, neki ih zovu prženice, a vojvođani kvašenice!
Sastojci
- 1 hleb
- 3 jajeta
- 100 ml mleka
- ulja za prženje
![Prženice](/data/images/2022/06/29/10/1204661_hleb5_ff.jpg?ver=1692218921)
Priprema
Hleb, star 1-2 dana, iseći na parčiće. Jaja ulupati viljuškom u dublji tanjir i dodati mleko. Kriške hleba umočiti u ulupana jaja sa mlekom i stavljati u tiganj sa dobro zagrejanim, vrelim uljem. Pržiti sa obe strane po minut, samo da lepo požute i vaditi u posudu sa ubrusom ili salvetom kako bi upile višak masnoće.
SAVET: U jaja možete dodati i susam i u njega takođe uvaljati hleb.
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!