Beskvasni hleb, Foto: Printscreen/Youtube/SenpaiKai9000
recept
SUPER ZDRAV BESKVASNI HLEB PO NAJSTARIJEM RECEPTU: Uživaćete u SVAKOM zalogaju, plus ide uz SVAKI OBROK
Recept za starinski beskvasni hleb
Objavljeno:
Sastojci za ovaj ukusni a beskvasni hleb:
speltino brašno200 g
ječmeno brašno50 g
mlaka voda250 ml
ulje1 kašika
semenke golice1 kašika
semenke suncokreta1 kašika
mleveni lan1 kašika
susam1 kašika
prašak za pecivo1/2
soda bikarbona1 kašičica
so1 kašičica
Kako pripremiti
U posudi promešajte obe vrste brašna, dodajte semenke, prašak za pecivo i sodu, pa opet promešajte. Uspiteulje i vodu, mešajte nekoliko minuta, te ostavite da odstoji barem sat vremena. Smesu prebacite u kalup za hleb obložen pek-papirom i pecite na 250 stepeni oko sat vremena.
(Espreso/blicžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!